Energie zakelijk aanbieding

Energie zakelijke aanbieding en terug levering

Er zijn verschillende aspecten waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een energieleverancier voor uw organisatie, waaronder de leveringstarieven voor het verbruik en niet onbelangrijk, voor de terug levering van energie, de duurzaamheid van de energiebronnen, en eventuele extra diensten of voordelen die worden aangeboden.

    1. Tarieven en contractvoorwaarden: Zoek naar leveranciers die competitieve tarieven bieden voor zowel het verbruik als de terug levering van energie. Het is belangrijk om de contractvoorwaarden goed te lezen, zodat je niet vastzit aan ongunstige voorwaarden. Ook zaken als verplichte volumeafname, additionele kosten en boetebedingen dienen hierbij in acht genomen te worden.
    2. Duurzaam: Veel bedrijven geven de voorkeur aan groene energie vanwege milieuoverwegingen en mogelijke fiscale voordelen. Informeer naar de herkomst van de energie en of deze duurzaam is opgewekt. In de regel kunt u tijdens uw inkooptraject direct uw verbruik verduurzamen. Echter kunt u dit ook separaat regelen bij externe gespecialiseerde bedrijven los van uw energieleverancier. U kunt hier groencertificaten voor ontvangen waaruit de herkomst van de opgewekte energie blijkt.
    3. Teruglever vergoedingen: Wanneer uw organisatie energie terug kan leveren aan het net, bijvoorbeeld via zonnepanelen, is het belangrijk om te weten hoeveel u hiervoor betaald krijgt. Sommige aanbieders hebben aantrekkelijke terug lever vergoedingen. Toch is de tendens dat leveranciers steeds meer extra kosten berekenen voor het faciliteren hiervan. Dit komt doordat de terug levering een grote invloed op de gehele prijsstelling (levering & terug levering). Omdat leveranciers minder leveringsgarantie hebben door eigen opwek worden er meer risicotoeslagen in de prijstelling meegenomen. Dit resulteert in hogere leveringstarieven. Ook berekenen energieleveranciers steeds vaker teruglever vergoedingen door binnen de contracten. Hierom is het erg belangrijk om inzichtelijk te maken welk resultaat er behaald wordt door de terug levering.
    4. Extra services: Sommige energieleveranciers bieden extra services aan, zoals monitoring diensten, digitale en periodieke facturatie mogelijkheden , een persoonlijke accountmanager en direct online inzicht in uw verbruik. Al deze aspecten kunnen aan het optimaliseren van uw energiehuishouding. Informeer dus vooraf welke extra services leveranciers u kunnen bieden.

 

Benieuwd naar wat u kan besparen?

Laat uw besparings mogelijkheden berekenen!